Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • Bakkegaards School
  • LOCATION: SKOLEBAKKEN, GENTOFTE, DK
  • CLIENT: GENTOFTE MUNICIPALITY
  • SIZE: 1.800 M² EXTENSION AND 6.200 M² REFURBISHMENT
  • YEAR: 2003 – 2006
  • STATUS: COMPLETED
  • AWARDS: NOMINATED FOR THE MIES VAN DER ROHE AWARD 2006
  • ARCHITECT: CEBRA, SRL ARCHITECTS
  • LANDSCAPE ARCHITECT: KRAGH & BERGLUND
  • PHOTO: ADAM MØRK

Bakkegaards School combines development, extension and refurbishment and it is a part of the SKUB project – a school development project involving all schools in the municipality of Gentofte. The project involved the modernisation of the existing 3-form school as well as an extension with a sports hall, library, workshops, amphitheatre and canteen.

The vision was to turn the school with its new sports hall into more than just a school: a forum, where school and local community are intertwined. That is why the local sports clubs where included in the process and contributed with their ideas for the sports facilities. This approach created a broad commitment to the project, which resulted in a refurbished school, that acts as a natural centre for both school and leisure life with activities from dusk to dawn. Physically, the extension forms an integrated part of the landscape that connects the school’s additional buildings and establishes a new school yard and playground on its roof.

The project was based on a value based program developed by the school in cooperation with SKUB. Through a continuous dialog with the school CEBRA transformed the program into a design proposal for the new school. This process of sketching the physical framework for their new school became a very active tool for the staff in the course of developing and adapting teaching methods to the new surroundings.