Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • Better Place HQ
  • LOCATION: NOT SPECIFIED
  • CLIENT: BETTER PLACE DENMARK
  • SIZE: 5.000 m² NEW BUILDING
  • YEAR: 2008 – 2009
  • STATUS: CONCEPT PROPOSAL – CLOSED
  • ARCHITECT: CEBRA

Better Place is a company that aims to reduce global dependency on petroleum through the creation of a market-based transportation infrastructure that supports electric vehicles. It works towards the goal of using network electricity generated entirely using renewable energy sources from solar arrays and wind farms. Better Place deploys this infrastructure on a country-to-country basis starting with small states, such as Israel, Hawaii and Denmark. To showcase the Better Place values, CEBRA was asked to design a proposal for the Danish headquarters as well as an exhibition pavilion.

Our design for the office building is laid out like a loop on a road to visualize the idea of linking infrastructure and battery stations. The road gradually turns into a low sloping building where visitors can park next to the central atrium. From here it gets steeper and a green roof garden emerges. As the loop continues, solar panels and windmills are introduced turning the roof of the spiral building into an outdoor exhibition space. As the building curls up around itself like a rattle snake, an inner exhibition space is created. The loop relates directly to traffic and infrastructure, and on a metaphorical level, the round cycle shape also symbolizes sustainability and energy.