Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • Saxtorphsvej
  • LOCATION: VALBY, DK
  • CLIENT: COPENHAGEN MUNICIPALITY
  • SIZE: 1.650 m² NEW BUILDING
  • YEAR: 2012
  • STATUS: COMPETITION PROPOSAL – CLOSED
  • ARCHITECT: CEBRA
  • LANDSCAPE ARCHITECT: BYMUNCH
  • TURN-KEY CONTRACTOR: STB BYG
  • ENGINEER: TÆKKER

The Bow’s location in Valby – a suburban area of Copenhagen – was the basis for our design proposal’s general scope: to create a hybrid between a city kindergarten, with a high level of infrastructural accessibility and an intensive programming of the outdoor areas, and a nature kindergarten, with generous recreational outdoor facilities. The result is a kindergarten that rethinks the interrelation between building and playground:
 
By using a both unifying and expansive design strategy the Bow creates a varied and flexible children’s environment, where the building itself functions as an active playground and learning environment in a seamless interplay with the site’s terrain. The arrival and resting areas are incorporated as functional extensions of the building thereby forming the structure into the shape of a letter S. The volume’s ends are lowered to ground level, which connects the building’s two opposite sides in the shape of three superposed figure eights. Thus, the landscape is tied together over, under, through alongside and across the building into one continous playground, which acts as direct extension of the kindergartens internal organisation.