Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube
  • CPH Beach Volley
  • CPH Beach Volley
  • CPH Beach Volley
  • CPH Beach Volley
  • LOCATION: COPENHAGEN, DK
  • CLIENT: BY & HAVN
  • SIZE: 2.000 m² NEW BUILDING
  • YEAR: 2009
  • STATUS: COMPETITION PROPOSAL – CLOSED
  • ARCHITECT: CEBRA

In spite of the climate, beach volley is a growing sport in Scandinavia. To keep up with the sport’s growing popularity, Copenhagen Beach Volley wanted to create an indoor sand pitch for the cooler seasons. For both ideological and economic reasons, we agreed on designing an unheated sustainable building. While this means that female players have to abandon their traditional bikinis during the winter, it also extends the summer season – which is still played outside – and makes training possible on rainy and windy summer days.

We designed a simple structure with a minimal surface. The resulting form of a big triangular tube with a transparent skin resembles the Toblerone chocolate bar and reduces the need for heating and lighting. Furthermore, by introducing an efficient natural ventilation system, the risk of overheating is minimized. To create a simple temperature delayer, a layer of sand is dug one meter into the ground. As the air cools, the sand stays warm and vice versa. The idea is to enhance the passive capacities of the building, although it is still necessary to use some energy to run it. For this reason, a roof slant was chosen as it is optimal for both solar cells and collectors.