Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • Green Sports Hub
  • LOCATION: FREDERICIA, DK
  • CLIENT: PRIVATE
  • SIZE: 130 M2 BUILDING
  • YEAR: 2016-2017
  • STATUS: COMPLETED
  • ARCHITECT: CEBRA

The summer house is located right next to Vejle Fjord on a scenic site with distinctive trees. The view of the fjord, the coastal atmosphere and the nature that encourage an active outdoor life had an important influence on the design. At first glance, the house is traditionally designed with a pitched roof paralleling the long sides of the site and a gable facing the view. However, at a closer look, we are dealing with a kind of double house – a house inside a bigger house. This idea evokes thoughts of the Russian babushka dolls.
The effect of a double house is achieved by placing the thermal envelope beneath and inside a bigger house. In this way, a roofed outdoor area occurs between the thermal envelope, the actual house and the larger shell, which give access to a protected area – a continuation of the interior which allows you, even on rainy summer nights, to eat, grill or maybe clean a newly caught fish. This transitional zone between indoor and outdoor constitutes an interesting space between the characteristic trees with a view of the fjord.
The heated part of the house is divided into two parallel spaces running along the narrow site. To the west, the common rooms of the house, including kitchen, dining area and a living room, are placed corresponding to the widest part of the outdoor area. The smaller rooms, such as bathroom, utility room and guest room, are placed on the eastern side. All the rooms are regular and private, but the bedroom with a view of the fjord can be opened towards the living room.
The house is covered with dark slate on both roof and facades and is thus experienced as a frame in a single material. This exterior shell is lined with Douglas fir and is outlined by aluminium profiles. The interior is characterized by a white finish, concrete and sheathing of Douglas fir making a strong connection between the roofed patio and the interior. On warm summer days, the large sliding doors of glass can be pushed aside connecting the living room and the terrace.

Read more on
Dezeen
ArchDaily
DesignBoom
WorldArchitectureNews
Divisare
Baunetz